DB.NL Standpunt vrijdag 8 sepember 1995 over inval Scientology Xs4all

DB.NL Standpunt vrijdag 8 sepember 1995 over inval Scientology Xs4all

Standpunt vrijdag 8 sepember 1995

Standpunt mag verspreid worden.

****************************************

DIGITALE BURGERBEWEGING VEROORDEELT AANTASTING VRIJHEID VAN MENINGSUITING DOOR SCIENTOLOGY

De Scientology-sekte heeft op 5 september beslag laten leggen op de computers van Internet-aanbieder Xs4all. Reden: een van de Xs4all-gebruikers had een document op zijn Web-pagina staan met kritisch materiaal over de praktijken van de Scientology-sekte.

Tijdens de inval heeft Xs4all terecht geweigerd de betreffende informatie van haar systeem te verwijderen. Dat heeft - om begrijpelijke redenen - de Xs4all-gebruiker zelf gedaan; deze heeft echter vervolgens een link gelegd naar hetzelfde document op een Engels systeem.

DB.NL veroordeelt de inval om de volgende redenen: 1. een Internet-aanbieder is niet verantwoordelijk voor de mening van zijn gebruikers;

2. Scientology lijkt het argument van auteursrecht te misbruiken om critici wereldwijd de mond te snoeren en aldus de vrijheid van meningsuiting op het Net aan te tasten.

DB.NL:

1. steunt Xs4all en de betreffende Xs4all-gebruiker waar mogelijk; 2. roept de Net-gebruikers op een link te leggen naar het bewuste document, in de mening dat informatie vrij is en hoort te zijn. Ieder moet zelf zijn/haar mening over de feiten kunnen vormen. Het adres is: http://mail.bris.ac.uk/~plmlp/scum.html.

3. zal op haar eigen Web-pagina ook een link aanbrengen.

*********************

Digitale Burgerbeweging Nederland

E-mail: db.nl@xs4all.nl

Web: www.xs4all.nl/~db.nl/